V petek, 15.11.2019, smo tudi na naši šoli izpeljali TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK IN DAN SLOVENSKE HRANE.  Predstavniki razredov so se na šolskem parlamentu dogovorili katere informacije bodo posredovali sošolcem na razredni uri.  Spregovorili so o  pomenu zajtrka v obdobju odraščanja, sestavi zdravega krožnika, lokalno pridelani in predelani hrani ter o kulturnem prehranjevanju. Sošolce so opozorili, da uravnoteženo prehranjevanje omogoča optimalno zdravje, rast in intelektualni razvoj otrok, hkrati pa preprečuje nastanek zdravstvenih problemov.

Učenci so izdelali tudi plakate s katerimi so opozorili na čas strežbe tradicionalnega slovenskega zajtrka in na pomen zdravega življenjskega sloga.

Zajtrk so pripravili v šolski kuhinji, učenci pa so ga zaužili v krogu svojih sošolcev ob prisotnosti učiteljev. Za prijetno vzdušje smo jim med zajtrkom predvajali pesem Čebelar v izvedbi Ansambla Lojzeta Slaka.

 

Dostopnost