Svet Evrope je letos na pobudo Slovenije 18. november razglasil za Evropski dan za zaščito otrok pred spolnim izkoriščanjem in spolno zlorabo. Dan bo v sodelovanju z Združenjem proti spolnemu zlorabljanju obeležila tudi Mestna občina Ljubljana. Od 11. do 19. novembra 2015 bo v Osrednjem atriju Mestne hiše na ogled razstava risb otrok iz OŠ Miška Kranjca (mentorica:prof. Mateja Kranjc) ter spisov otrok iz OŠ Brežice (mentorica: prof. Darinka Ferenčak Agrež) in OŠ Podbočje (mentorica: prof. Janja Rostohar) na temo spolne zlorabe. 

Od 11. do 19. novembra 2015 bo v Osrednjem atriju Mestne hiše na ogled razstava risb otrok iz OŠ Miška Kranjca (mentorica:prof. Mateja Kranjc) ter spisov otrok iz OŠ Brežice (mentorica: prof. Darinka Ferenčak Agrež) in OŠ Podbočje (mentorica: prof. Janja Rostohar) na temo spolne zlorabe. 
Mlade ustvarjalce bo v četrtek, 12. novembra 2015, ob 13. uri pozdravil tudi župan Zoran Janković.

S problematiko spolnega izkoriščanja in zlorabljanja otrok se bodo mimoidoči lahko seznanili 18. novembra na stojnici na Prešernovem trgu, kjer bodo delili tudi modre pentlje – simbol evropskega dneva za zaščito otrok pred spolnim izkoriščanjem in spolno zlorabo.
Dogodki ob obeležitvi 1. evropskega dneva za zaščito otrok pred spolnim izkoriščanjem in spolno zlorabo bodo potekali tudi drugje – seznam aktivnosti si lahko ogledate tukaj.

Namen obeležitve Evropskega dne za zaščito otrok pred spolnim izkoriščanjem in spolno zlorabo je predvsem ozaveščanje o nujnosti preprečevanja in razkrivanja vseh oblik zlorabe otrok ter ustrezni podpori žrtvam teh zločinov. Spolne zlorabe otrok namreč predstavljajo hudo kršitev otrokovih pravic in lahko povzročijo dolgotrajne negativne posledice na njihovo celotno življenje.

Vabimo vas, da se pridružite kateremu izmed dogodkov in s tem izrazite svoj NE spolni zlorabi in spolnemu izkoriščanju otrok!

http://www.ljubljana.si/si/mol/novice/100381/detail.html

 

Dostopnost