Mestna občina Slovenj Gradec se zahvaljuje za sodelovanje na na natečaju za izvirno literarno, likovno in fotografsko delo 2016. Veseli jih, da so že štiriindvajsetič na prijeten in ustvarjalen način pomagali pri širjenju ter krepitvi zavedanja ekoloških, socialnih in še kakšnih vrednot, ki se bodo udejanjile v odraslih otrocih in jim v življenju pomagale stopiti na pot, ki bo prava zanje kot za našo skupno prihodnost.
Na natečaj je letos prispelo skoraj 1000 izdelkov. Na razstavo se jih je po izboru strokovne žirije uvrstilo 621, izbrani so bili tudi nagrajenci in dobitniki priznanj.
Učenci, katerih izdelki bodo razstavljeni so vabljeni skupaj z mentorji in njihovimi spremljevalci, da ta dan obiščejo mesto Slovenj Gradec in se udeležijo razstave ter razglasitve nagrajencev v petek, 23. 09. 2016 ob 11:00 v atriju graščine Rotentirn, Šolska ulica 5 v slovenj Gradcu. V primeru dežja bo prireditev v Koroški Galeriji likovnih umetnosti, Glavni trg 24, v Slovenj Gradcu.

Razstavljeni so tudi likovni izdelki naših učencev, pod mentorstvom Mag. Mateje Kranjc, po izboru strokovne komisije, ki so se uvrstili na letošnjo likovno razstavo so:
LEA HRIBERNIK, “KAKŠNE JE ZAME BOLJŠI SVET?”
SEMYON TRUSSEVICH, “OTROCI IN NARAVA”
BART BASTAR,  “KAKŠEN JE ZAME BOLJŠI SVET?”
JAN MIŠIČ,  “KAKŠEN JE ZAME BOLJŠI SVET”
LEA ŽILACEV,  “KAKŠEN JE ZAME BOLJŠI SVET?”
NAOMI LORENCIN,  “KAKŠEN JE ZAME BOLJŠI SVET?”
BENJAMIN MARENČE, “KAKŠEN JE ZAME BOLJŠI SVET”
Dostopnost