V petek, 21. 10. smo se zjutraj odpravili na pohod v Strunjan in si ogledali Mesečev zaliv. Pred kosilom smo imeli še podelitev priznanj, nato pa smo odšli domov. Točno ob dogovorjeni uri pa smo bili že pred našo šolo.

V četrtek, 20. 10. nas je zjutraj presenetil dež, ki je kmalu prenehal, tako smo lahko ob obali poslušali predavanje o morski biologiji. Nato so nam priredili lokostrelsko tekmovanje. Po kosilu smo poslušali predavanje o školjkarstvu ter pripravili “Pedoče na buzaru”. Po pokušini smo si še ogledali jezeri v Fiesi ter se preiskusili v poznavanju okolice.

 

 

V sredo, 19. 10. nas je razveselilo sonce, zato smo si po polurni vožnji z ladjico Solinarko v Sečovljah ogledali, kako pridobivajo sol. Popoldan smo imeli orientacijo po Fiesi.

V torek, 18. 10. zjutraj so se pred zajtrkom sprehodili okoli jezera in se razgibali ob morju. Po zajtrku je sledil ogled srednjeveškega Pirana in akvarija. Tam smo videli morskega psa, popoldne smo delali vozle in lovili ribe. Ujeli smo štiri in jih nato vrnili v morje.

 

 

V ponedeljek, 17. 10. so si učenci ogledali Postonjsko jamo in se udobno namestili v CŠOD Breženka. Ogledali so si življenje v bibavičnem pasu, se preizkusili v lokostrelstvu ter ostalih rekreativnih športih. Zvečer so se sprehodili skozi Piran.

 

 

Ob 13.00 so učenci 7. a in 7. b srečno prispeli v CŠOD Breženka. Sporočajo, da je oblačno delno in prijetno toplo. Več sledi.

Dostopnost