Pričujoče fotografije so fotografije z razstave v avli naše šole, ki je posvečena Tednu pisanja z roko, ki vsako leto poteka pod okriljem Društva Radi pišemo z roko. Projekt letošnje leto poteka kar na 321. šolah in drugih ustanovah po vsej Sloveniji, tudi na Osnovni šoli Miška Kranjca.

Tole, kar sedaj berete, ni napisano z roko. In pomeni, da bi lahko takšen zapis na enak način ustvaril prav vsak. Posameznikova pisava pa je samo njegova in je unikatna, neponovljiva. Tudi po tem se razlikujemo od drugih ljudi, kar nam daje še večjo vrednost.

Dragoceno je, da tudi v dobi moderne tehnologije znamo pisati, oblikovati, ustvarjati z roko in da to prednost človeštva negujemo in ohranjamo.

Na razstavi je predstavljen razvoj pisav skozi človeško zgodovino, saj današnja pisava ni od nekdaj takšna. Razstavljeni pa so tudi izdelki učencev, ki so razmišljali o pomembnosti pisanja ali drugega ustvarjanja z roko. Učenci se lahko sprehodijo po razstavi, spoznajo marsikaj novega in na razstavi celo pustijo tudi svoj pečat.

Koordinatorka projekta: Urška Klajn Marion
Mentorice izdelkov: mag. Mateja Kranjc, Nataša Grčar, Monika Mardjonović Fajdiga

Dostopnost