Vlada je razglasila dan slovenske hrane, ki bo obeležen vsak tretji petek v novembru, letos 18.11.2022.

Namen in cilji Tradicionalnega slovenskega zajtrka:

  1. izobraževati, obveščati in ozaveščati učence o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad,
  2. poudariti pomen in prednost lokalno pridelanih živil slovenskega izvora,
  3. poudariti pomen kmetijske dejavnosti za okolje,
  4. spodbujati k pravilnem ravnanju z odpadki, ki nastanejo pri vsakodnevnih dejavnostih ter racionalnem ravnanju z embalažo,
  5. poudariti pomen čebelarstva za kmetijsko pridelavo,
  6. splošno ozaveščanje učencev o pomenu zdravega načina življenja, vključno s pomenom gibanja in izvajanja športnih aktivnosti.

 

Pri projektu sedaj sodelujejo naslednje institucije:

  • Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano
  • Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
  • Ministrstvo za zdravje
  • Ministrstvo za kulturo
  • Ministrstvo za okolje
  • Agencija Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja
  • Čebelarska zveza Slovenije
  • Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije
  • Gospodarska zbornica Slovenije – Zbornica živilskih in kmetijskih podjetij
  • Nacionalni inštitut za javno zdravje
  • Zavod Republike Slovenije za šolstvo
  • Zveza sadjarskih društev Slovenije
  • Zadružna zveza Slovenije
  • Obrtno-podjetniška zveza Slovenije

Jedilnik in čas strežbe: kruh, maslo, med, mleko in jabolko bomo postregli v petek ,18.11.2022, ob 7.45 uri, v učilnici, kjer imajo učenci prvo uro pouk.

Priročnik za mlade: Gibam se

 

 

Dostopnost