V petek smo četrti razredi izvedli naravoslovni dan. Zjutraj smo si privoščili tradicionalni slovenski zajtrk. Učenci so rekli, da je bilo mleko drugačno – bolj okusno. V šolo so učenci prinesli domača jabolka in doma pridelan krompir. Učenci so olupili in nastrgali jabolka, nadevali testo ter zavili štrudelj. Olupili so še krompir, ga oprali in narezali. V šolski kuhinji so nam spekli štrudelj in skuhali krompir v oblicah. Učenci so nato po skupinah izdelovali plakate o hrani, ki jo pridelujemo v naši okolici: mleko, med, kruh, krompir, zelje in jabolka. Vmes smo si postregli slovensko malico: krompir v oblicah, kislo zelje, ržen kruh, najslajši pa je bil domač jabolčni štrudelj. Od vsakega so nekaj poskusili in na koncu ni nič ostalo. Otroci so bili zelo veseli, da so lahko hrano sami pripravili. Radi in z užitkom pojedo preproste domače slovenske jedi. Potrudimo se in jim to večkrat ponudimo.
Zapisala Andreja Kodela, foto: Barbara Lavrič Ravbar