V času med 11. in 15. novembrom 2018 bosta na povabilo jesenskega dela Festivala Pranger in založbe Malinc Slovenijo obiskala izjemno priljubljen in večkrat nagrajeni, to jesen prav z najvišjo špansko nagrado za mladinsko književnost ovenčani baskovski avtor Juan Kruz Igerabide Sarasola, in mladi baskovski literarni kritik, pesnik, prevajalec in predavatelj Beñat Sarasola.

Avtorja se bosta na dveh večjih večernih nastopih v Mariboru in na Bledu ter na srečanjih v vrtcih in osnovnih šolah v Rogaški Slatini, Murski Soboti, Ljubljani, Brezovici, Bazovici v Italiji, Idriji, Kopru in Trstu srečala z več kot tisoč bralkami in bralci. Njun obisk so delno finančno podprli Španska kulturna akcija (Acción Cultural Española, AC/E), program internacionalizacije španske kulture (Programa de Internacionalización de la Cultura Española – PICE) in Baskovski inštitut Etxepare. S to turnejo Festival Pranger prvič razširja svoj program na večji mednarodni del ločeno od samega Festivala, ki je sicer namenjen predvsem kritikam slovenske poezije in prevajanju le-te.

OŠ Miška Krnjca bo gostila cenjena baskovska avtorja

 v torek, 13. 11. 2018, od 10.30 do 11.15 ure.

Srečala se bosta z učenci druge triade in učenci španskega jezika. Obeta se nam zanimivo in veselo srečanje, kjer bomo s pomočjo prevajalke in urednice dr.  Barbare  Pregelj spoznali njune priljubljene slikanice in pesmi.

 

več o  obiskovalcih

Dostopnost