V sredo 20. 4. 2022 smo se osmošolci odpeljali do Logatca, kjer smo si ogledali vetrovnik in Planinsko jamo. V vetrovniku smo spoznali njegovo delovanje, zakonitosti zračnih tokov in obnovili snov fizike, ki smo se jo učili pri pouku. Možnost smo imeli tudi stopiti v vetrovnik in si na vetru podajati žogo. V vetrovnik je stopila tudi ga. Mojca Žvokelj in nam s tam zaposlenim pokazala svoje izkušnje letenja na vetru. Po ogledu vetrovnika pa smo si ogledali še čudesa Planinske jame na 500 m dolgem, prijetnem in vznemirljivem sprehodu po zavarovani poti do edinstvenega ter največjega evropskega sotočja podzemnih rek Pivke in Rak, ki se združita v Unico. Ogled je vodil izkušen jamar, ki nam je med sprehodom pokazal veliko zanimivih stvari, kot so npr. 3 veliki obrazi na steni tik ob vstopu v jamo. Po zanimivem ogledu te prekrasne jame smo se samo še poslovili od jamarjev in se odpeljali proti Ljubljani. 

Vtisi nekaj učencev: 

Kim 

Izlet mi je bil zelo všeč, najbolj pa, ko sva šla z Žigom v vetrovnik. Smešno se mi je zdelo, ko smo na mrežo vetrovnika dali različne predmete. 

David: 

Meni je bila jama zelo zanimiva, izlet bi ponovil. V vetrovniku pa mi je bilo dolgočasno, ker na splošno ne maram fizike. Lepo pa je, da sem vseeno izvedel in videl nekaj novega. 

Nika: Bilo je zanimivo ter zabavno. 

Živa: Bilo je v redu in poučno. 

Lea: Meni je bilo zelo dobro 

 

 

Dostopnost